200 къщи в Кричим са на сухо от миналата година

 

Близо 200 къщи в град Кричим на сухо от миналата година. Водата е спряла без никакво предупреждение. В същото време хората са недоволни, че водомерите им отчитат потребление на вода при сухи чешми.

 

Хората се оплакват, че топят сняг, за да имат вода, и то вече шест дни. По този примитивен начин хората от 196 къщи в Кричим се справят с бедствената ситуация от 31 декември следобед, когато водата от чешмите спира напълно.

 

В горния квартал на Кричим водата е спряла без никакво предупреждение. В същото време водомерите въртят на въздух, който отчита, че се изразходва вода, затова хората са категорични, че този месец сметки за вода няма да плащат.

 

Кметът на Кричим Атанас Калчев е разговарял с ВИК-Пловдив, които обяснили, че водоподаването от НЕК е под допустимия минимум, въпреки че в язовирите вода има.

 

„Хората от района очакват водоноска, а утре кметът ще се срещне с ресорните заместник-министри, за да говорят за проблема. Ако водата не дойде, Атанас Калчев ще търси среща с премиера Бойко Борисов, за да търси помощ за града”, коментира кметът на Кричим Атанас Калчев.