Родителите трябва да плащат 50% надценка върху сметката си, но не по-малко от 20 лева

 

Кафене в Стара Загора поставя условие на клиентите да плащат 50% надценка от сметката си, но не по-малко от 20 лева, ако децата им играят в заведението. Такъв надпис е поставен на началната страница на всяко меню.

Още по темата

 

По сигнал на клиенти и на Нова телевизия няколко институции вече се заеха с проверка по случая.


Така се е почувствала и друга вече бивша клиентка на заведението, която е сезирала Комисията за защита от дискриминация. На проверка по случая се срещаме и със собствениците на кафенето.


Ако искате да празнувате детски рожден ден и не искате да отидете в заведение с детски кът или искате децата да играят на воля и да правят каквото искат, просто това е цената”, обясни управителят Таня Георгиева.


Превантивна мярка срещу инциденти с деца в заведението – това е тълкуването на забраната и на управителя пред Комисията за защита на потребителите, която посети кафенето по сигнал на Нова.


Родители, които смятат, че като са в заведение, отговорността за децата е на сервитьора, а той не е аниматор - може би те са подразнени от този стикер, но това си е техен проблем”, коментира още Георгиева. 


Незабавната проверка обаче отчита, че е налице нелоялна търговска практика. Това се казва в официално изявление на Комисията за защита на потребителите.


Предстои развитие по казуса и в Комисията за защита от дискриминация.

 

Репортер: Анна Турлакова