Полицията залови заподозрян за нападението

 

Поредна стрелба с жертви в САЩ. Шест души загинаха, а двама бяха ранени при серия от нападения с огнестрелно оръжие в Каламазу, щата Мичиган. Полицията задържа заподозрян, който отговаря на описанията на свидетели.

 

Кошмарът в Каламазу започнал в съботната вечер, когато полицията се отзовала на стрелба в жилищна сграда. 

Още по темата

 

"Имаше няколко стрелби тази нощ в окръг Каламазу. Както изглежда те са свързани помежду си, има и много жертви. Извършителят е стрелял безразборно от автомобила си по хората", разказва Пол Матиас, заместник-шериф на окръг Каламазу.

 

Една жена е тежко ранена и е откарана в болница. Няколко часа по-късно полицаите били вдигнати под тревога заради стрелба в автокъща. Равносметката там е двама убити. При третата стрелба на паркинг пред ресторант са убити петима души, сред които и дете. Според полицията зад трите инцидента стои един и същи извършител. 

 

Малко по-късно полицията задържа 45-годишен мъж, за когото се смята, че стои зад нападенията. Той не е оказал съпротива, когато към него се приближили униформените служители. От автомобила му са иззети оръжия. Властите успокоиха населението, че заплаха вече няма.

 

Кореспондент: Ясен Дараков