Емил Хаджиев се ражда през 1962 година и веднага става сензация

 

На фона на мрачните статистики от последните години, през 60-е години на всеки девет минути в България се раждало по едно бебе.

 

Прости сметки показали, че през '62 година страната ни ще се сдобие с 8-милионния си гражданин. Бебето се родило на 2 април и в продължение на 24 часа фотографи не спрели да снимат него и майка му. Най-известното българско бебе на миналия век, днес е 54-годишен пловдивски адвокат.

 

Когато  Емил Хаджиев се родил, радостта в семейството му била огромна, но не защото в ръцете си държат бебето-гордост на социалистическа България, а защото държат бебето, което чакали 10 години. „Доскоро пазех и телеграма от Хрушчов, в която поздравява България, и родителите ми  8-милионния гражданин”, разказа Емил Хаджиев.

 

Години по-късно Съветският съюз отново проявява интерес към личността на бъдещия адвокат. Предлагат му да се обучава във външнополитически връзки на държавна издръжка. Родителите му обаче, отказват.

 

Социалистически дарове от държавата като апартамент или луксозен съветски автомобил, семейството на Емил не получава. Получава обаче, колело тип триколка, а синът им е обявен за почетен гражданин на Пловдив. Звание, което в зората на демокрацията става причина, Емил да отказва телевизионни интервюта. До днес.

 

Какво още разказа той пред Ева Костова – гледайте във видеото!