Каталунците имаха сериозни проблеми срещу отлично организирания си съперник

Отборът на „Барселона” победи „Атлетико Мадрид” с 2:1 в първи мач от четвъртфиналната фаза на Шампионската лига, игран на стадион „Ноу Камп“.

 

Каталунците имаха сериозни проблеми срещу отлично организирания си съперник, но бяха подпомогнати от факта, че гостите играха с човек по-малко близо час, след като Фернандо Торес бе изгонен в 35-та минута. Испанският нападател получи два жълти картона в рамките на няколко минути за безсмислени фалове в центъра на терена и остави своя тим в намален състав, пише БГНЕС.

 

Преди това Торес бе открил резултата в 25-та минута след добра асистенция на Коке и отличен завършващ удар от границата на наказателното поле. Домакините отново не изглеждаха в най-добра форма, както и в Ел Класико преди няколко дни, и трудно създаваха опасни положения. След почивката техният натиск се засили и това даде резултат в 63-та минута, когато Луис Суарес изравни след добавка след изстрел на Жорди Алба.

 

В 70-та минута Суарес удари в лицето Фелипе Луис, но реферът Феликс Брих реши да му покаже само жълт картон, а 3 минути по-късно уругвайският нападател вкара втори гол, този път след центриране на Дани Алвес. Това бе и последният гол в мача, като каталунците ще отидат с преднина на реванша на „Висенте Калдерон“ след седмица, но мадридчани запазват своите шансове.

 

В другия мач от вечерта „Байерн Мюнхен” победи „Бенфика” с 1:0 с гол на Артуро Видал във втората минута.