Тя беше уличена в употреба на вече забранения препарат "Мелдониум" през март

 

Международната федерация по лека атлетика (ИААФ) възстанови състезателните права на българската състезателка Габриела Петрова, която беше уличена в употреба на вече забранения препарат „Мелдониум” през март. 

Още по темата

 

Highslide JS
 

Заради положителната проба правата ѝ бяха временно спрени, но решение на Световната антидопингова агенция (УАДА) постанови, че определен брой спортисти не подлежат на санкция при определени обстоятелства. Пробата трябва да е била взета преди 1 март. Това е станало на 6 февруари в 7.30 часа сутринта в дома си. Резултатът й е бил съобщен на 4 март, пише Gong.bg.

 

Миналата седмица УАДА обяви, че съдържание на "Мелдониум" от под 1 микрограм на милилитър в допинг-пробите на спортисти, направени до 1 март тази година, са в рамките на допустимото и няма да бъдат считани за нарушение на правилата. Точно такъв е и случаят с Габриела Петрова.

 

Така тя ще може да се завърне на пистата за троен скок. Решението на ИААФ е съобщено на самата състезателка, която беше избрана и за „Спортист на 2015 година”.

 

Още спортни новини четете на Gong.bg.