В лентата се засягат теми като ксенофобията, расовата дискриминация и толерантността

Екип от българи, които живеят в различни точки на Европа, засне документален филм, посветен на ключови събития в историята на Лондон. Лентата, която се казва "Keep Calm", проследява как се развива отношението към афро-карибската общност, конфликтите и сблъсъците, през които се преминава през годините, за да се стигне до правата, които чернокожите успяват да извоюват.

 

Във филма се засягат теми като ксенофобията, расовата дискриминация и толерантността. В проекта се включват британски социолози, които изследват процеса, повлиял приемането на малцинствените общности  в Европа като равноправни.

 

Сред лицата, застанали пред камерата на българския екип със своите лични истории, са политически лидери на афро-карибската общност, успели предприемачи, изключително ценени музикални продуценти и артисти.

 

На този етап филмът се продуцира изцяло със средства на неговия идеен генератор – Богдан Христов. Предстои стартиране на кампания, която ще позволи събирането на средства за откупуване на авторски права върху саундтрака на продукцията, завършването на монтажа ѝ, телевизионното ѝ излъчване, както и представянето ѝ на международни фестивали.