Евентуалната първа дама на САЩ не разкрива много за себе си

Тя може да е следващата първа дама на една от най-могъщите страни в света. Светът обаче все още не знае много неща за нея – както за личния, така и за професионалния ѝ живот…
 
46-годишната съпруга на милиардера и кандидат за президент на САЩ Доналд Тръмп – Мелания, разкрива много малко и все избрани подробности за своята същност, за семейството си в Словения, за образованието си и за кариерата си на модел, пише британското издание "The Week".
 
Преди седмици Мелания попадна в светлините на прожекторите по време на Конгреса на републиканците, на който беше официално обявена президентската кандидатура на Тръмп. Но тогава изисканата красавица привлече вниманието върху себе си по неприятен повод – плагиатството на част от речта на Мишел Обама отпреди години.
 
 
Голата фотосесия
 
Вчера пък американското списание „New York Post” публикува голи снимки на милиардерската съпруга. Сесията, правена през 90-те годи от френски фотограф, показва провокативни кадри на тогавашния модел. На един от тях тя е гола в едно легло със скандинавската си колежка Емма Ериксон.
 
Ако стане първа дама, Мелания ще бъде първата такава, позирала гола. Доналд обаче не я критикува, а дори напротив – одобрява фотосите и ги определя като „красиви, а не порно”.
 
 
Провокативна
 
Преди 16 години, когато е била само приятелка на милиардера, Мелания се снима, прикована с белезници към куфар на борда на частния самолет на Тръмп.
 
Нито една първа дама на САЩ до момента не разкривала „толкова много от себе си”, коментират запознати. Пат Никсън и Бети Форд също са развивали кариера на модели, но нито една от тях няма голи и предизвикателни снимки.
 
 
Полиглот… с акцент
 
Мелания говори пет езика – словенски, английски, френски, сръбски и немски. Тези ѝ знания определено биха ѝ били полезни, ако заживее в Белия дом. Говори се обаче, че тънкият ѝ акцент в английската реч е основната причина за малкото ѝ публични изяви. Особено като се имат предвид антимигрантските послания на съпруга ѝ…
 
Детство в бивша Югославия
 
Мелания е отраснала много далеч от блясъка на Ню Йорк – чак в бивша Югославия. Живяла е в панелен блок по времето на управлението на Тито. Ако през ноември съпругът ѝ стане президент на САЩ, тя ще се превърне в първата първа дама, родена в комунистическа страна и втората, която не е американка – след родената в Англия Луиза Адамс - съпругата на шестия президент на Америка Джон Куинси.
 
 
Тайният полубрат
 
Докато изготвял профил на Мелания, журналист от списание „GQ” направил шокиращо откритие. Евентуалната първа дама има полубрат – незаконен син на баща й Виктор Кнавс. Денис, който вече е на 50 години, се появил на бял свят преди Виктор да се ожени за майката на Мелания.
 
Търговецът на коли обаче така и не признал сина си. Започнал да плаща издръжка на майка му, едва след като тя доказала пред съда с ДНК тест, че Денис е негово дете. Понастоящем той живее в Словения.
 
Мелания първоначално отричала, че има брат. След разкриването от медиите на документи от съда обаче, бившият модел казала, че не е разбирала правилно въпросите по болната за нея тема и споделила, че „от години” знае, че има брат.
 
 
Майката на „мини Доналд”
 
Мелания признава, че синът й Барън е копие на баща си. Споделял неговите интереси, като голфа, например, и дори следвал модния му стил. 9-годишното момченце обичало да носи костюми и вратовръзки. Копирал обаче и поведението на баща си – това на истински шеф.
 
„Наричам го „мини Доналд”. Той уволняваше свои детегледачки, както и някои от домашните ни помощници”, разказва Мелания в интервю от 2011 г. И добавя, че изгубилите работата си, бързо били връщани на позициите си – пак от малкия Барън.
 
С или без висше образование?

Мелания Тръмп твърди, че има диплома за висше образование по архитектура и дизайн. Това обаче подлежи на сериозни съмнения, пише “Independent”. Причината – целият ѝ личен уебсайт, в който се съдържаше въпросната информация, е изтрит. По непотвърдена информация обаче Мелания е прекъснала следването си в Университета в Любляна още след първата година, за да развива кариерата си на модел.

Сега Melaniatrump.com препраща към официалния сайт на Доналд Тръмп.

„Моята страница беше създадена през 2012 г., но вече не отразява коректно моите професионални и бизнес интереси. Именно затова тя бе премахната”, пояснява Мелания.
 
 
Съветите към половинката
 
Мелания споделя, че не пропуска да изкаже мнение за поведението на съпруга си в обществото. Често дори го критикувала. Казвала му да се държи като „истински президент”.
 
„Не съм съгласна с всичко, което Доналд казва. Но това е нормално. Аз съм отделна личност. Здраво стъпила съм на земята и отстоявам позициите си”, казва Мелания.
 
Тя била против постоянните коментари, които съпругът ѝ прави в социалните мрежи. Особено по-пиперливите от тях. Така например, наскоро милиардерът нарече основателя на „Huffington Post” Ариана Хъфингтън „непривлекателна отвън и отвътре” и написа, че певицата Кейти Пери „трябва да е била пияна”, когато се е омъжвала за Ръсел Бранд.
 
Именно заради подобни гафове, Мелания споделя, че единственият навик на Доналд, който би променила, е да пише в Twitter.
 
 
Тя може да е следващата Джаки Кенеди
 
Според експертите Мелания Тръмп не трябва да бъде подценявана. Авторът на биографията на Джаки Кенеди твърди, че и милиардерската половинка е също толкова „красива, умна, стилна и следваща своя собствен път”.
 
В интервю от 2000 г. Доналд Тръмп подчерта, че ако някога стане първа дама, Мелания ще бъде „много традиционна – като Бети Форд и Джаки Кенеди”.
 
Редактор: Маргарита Стоянчева