Хронология на българския триумф в Белград

Северната трибуна на "Мала Маракана" обичайно е заета от ултрасите на „Цървена Звезда”, които обаче останаха разочаровани късно снощи, след като българският шампион „Лудогорец” победи с 4:2 сръбския колос и се класира за четвъртия плейофен кръг за влизане в групите на Шампионската лига. 

По темата

Поредната луда вечер за „Лудогорец”, който доказа, че е запазена марка в Европа. Неслучайно и местните медии днес сравниха „Лудогорец” с „Барселона” на Диего Марадона от 1982 година, когато тимът побеждава на „Мала Маракана” „Цървена Зведа” отново с 4:2 в евротурнирите.

А каква бе хронологията на българския триумф?

След една почти безсънна нощ, в която около хотела на българите гърмяха бомбички, пиратки и фойерверки, организирани от ултрасите на „Цървена Звезда”, българските шампиони бяха готови да излязат пред 50 хиляди фенове на легендарния стадион „Мала Маракана“, смятан за непревземаема крепост.

И въпреки че публиката съвсем очаквано беше 12-ия играч в сръбския отбор, българите триумфираха.

Трибуните на домакините утихнаха, а със воя хеттрик бразилецът Вандерсон се превърна в героя на вечерта. С победата над „Цървена звезда” „Лудогорец” си гарантира минимум 6 милиона евро печалба.  

Така остава само една крачка до влизане в заветните групи на Шампионската лига. В петък "Лудогорец" ще узнае своя съперник, който трябва да бъде преодолян, за да може тимът на Георги Дерменджиев да намери място сред най-добрите. Най-малко обаче „Лудогорец” си гарантира участие в Лига Европа.

Репортери: Гено Даскалов