Там обаче имаше сигнали за купуване на гласове

На тези избори Пловдив постави рекорд по ниска избирателна активност. Към 17 часа около 30% от имащите право на глас бяха отишли до урните. В ромския квартал “Столипиново“ обаче не закъсня стимулирането да гласуват на втория тур. Пред екип на NOVA жителите разказаха, че са им обещавани между 20 и 50 лева на глас и работа в частни и общински фирми.

В деня на балотажа следете развитието на изборния ден във Facebook страницата на Новините на NOVA. Харесайте я и ще получавате ексклузивна информация за хода на вота. 

До ранния слодебед изборите в квартала вървяха вяло, но пазарлъците започнаха в късния следобед. Само за последните два часа активността в "Столипиново" скочи двойно. И по официални данни дори отишлите да гласуват този път са повече в сравнение дори с първия тур на изборите.

Екипът ни установи, че в махалата са мобилизирани отговорници, които водят на групи неграмотните и им дават наставления да пуснат бюлетина. Малцина обаче признават, че са им предлагали пари, за да отбележат квадратчето на определен кандидат.

Ако станете свидетел на изборно нарушение, сигнализирайте ни! ЕКИПЪТ НА „РАЗСЛЕДВАНЕ“ ОЧАКВА ВАШИТЕ СИГНАЛИ ТУК. Не се колебайте да ни изпращате и снимки и видеоматериали в рубриката ни "МОЯТА НОВИНА".

Повече по темата гледайте във видеото. 

Репортери: Надя Ганчева, Благой Бекриев