София е неузнаваема, а улиците, които са били като "кози пътечки", са се превърнали в булеварди, но хората са забравили това, заяви премиерът в оставка

„Още не мога да разбера протестния вот”, заяви премиерът в оставка и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов две седмици след балотажа на президентските избори, цитиран от Дарик радио.

По темата

По думите му София е неузнаваема, а улиците, които са били като "кози пътечки", са се превърнали в булеварди, но за съжаление хората вече били забравили това. След като инспектира ремонтирания участък на булевард "Черни връх" в столицата, който от днес е пуснат в експлоатация, Борисов каза пред журналистите, че продължава да мисли за протестния вот на президентските избори.

"Колкото и да беше протестен вот, все още не го разбирам и сигурно няма да го разбера. При това село, което заварих, при всичко, което се направи, сигурно дни наред ще мисля, и колкото и да питам, толкова не могат да ми отговорят", коментира Борисов.

Според него бул. "Черни връх" е бил като "козя пътечка", но хората са забравили.

"И да им го припомня пак ще го забравят. И "Околовръстното" беше същото само преди 3-4 години, Южната дъга, така ще остане и занапред. Ако е било лесно, да са го направили още по времето на Тодор Живков. След всеки пленум и всеки конгрес да са правили по един такъв булевард, ако е било лесно", коментира още премиерът в оставка.

„Само да кажа на софиянци, че канализацията, осветлението и всички комуникации под земята са подновени, защото сигурно са били и те на 30-40 години”, допълни още той. 

„След свършеното от ГЕРБ София е неузнаваема, а България е още по-хубава”, категоричен е той. "България е още по-хубава. „Два дни ходя всяка нощ и се връщам до Харманли, песен - магистралите "Тракия", "Марица", всичко е направено, Хасково, Димитровград, всичко е направено - площади, кръгови, всичко", мотивира се премиерът в оставка.

В отговор на въпрос Борисов посочи, че в момента бежанският натиск е най-нисък откакто е започнал. „Съвсем други процеси текат там”, добави той без да уточни какви. 

Той категорично отхвърли възможността да остане да управлява, каквито призиви са се появили тези дни.

"Днес виждам новия президент - пленуми, всичко е там, имат си достатъчно възможности - да се справят. Ще дойде време, всички ще си направят изводите, но ние, това, което съм обещал сме го направили", каза още лидерът на ГЕРБ.

Източник: dariknews.bg