Възражда ли се българското кино?

"Воевода" е изключително заразителна история на едни реални хора, живели наистина. Българите най-вероятно имат нужда да се свържат с част от миналото си". Това заяви за "Здравей, България" Зорница София, която е режисьор и основна актриса във филма.

По темата

"Мой приятел от Варна ми писа, че всички билети за филма са изкупени за седмици напред", заяви актьорът Димитър Труканов. 

Историческата драма "Воевода" е най-новото заглавие на "Лента". То покори киносалоните у нас броени дни след премиерата си. В събота и неделя над 14 000 зрители избраха да видят екранизираната история за Румена войвода. Така филмът се нарежда на трето място в класацията за най-успешен дебют в историята на родното кино.

Лентата е вдъхновена от разказ на Николай Хайтов за една от най-ярките български личности - Румена войвода. Това е жена, оставила семейство и дете, за да поведе чета срещу османските поробители. 

"Воевода" вече е в кината, разпространява се от "Лента" и е част от поредица качествени български кино продукции, които достигат до зрителите с подкрепата на Нова Броудкастинг Груп.