На излизане от МВР Тонимир все още не знаеше, че Радослав е починал

Ден след инцидента в училище в Славяново, обвинен за смъртта на 14-годишния Радослав няма. Осмокласникът почина след спречкване със свой съученик по време на час, а в смъртния акт е записано, че е починал от черепно-мозъчна травма. Веднага след инцидента другото дете беше задържано. Днес обаче Тонимир вече е на свобода, а в училището влязоха психолози.

„Това е моето дете, за което съм си давала живота. Преди два месеца му взех личната карта, а утре ще взема смъртния му акт”, казва Елка Драгомирова, майка на починалия Радослав.

Радослав умира след сбиване със съученика си Тонимир в класната стая. Заради бутната тетрадка.

По темата

"В тази част на стаята се случва инцидента. Всичко става за секунди. Колежката по биология го вижда в момента, в който той пада и тя веднага тича към него”, обяснява директорът на училището Лиляна Манолова.

Според директорката, Радослав умира не след удар, а от епилептичен припадък.

„Той се роди с вродена катаракта, почти сляп, апендикс, но това не значи, че това дете като има такива болести, има епилепсия. Това не е вярно”, възмущава се Елка Драгомирова, майката на починалия Радослав.

Задържан за смъртта на Радослав е братовчед му Тонимир. 24 часа след инцидента момчето беше освободено.

На излизане от МВР Тонимир все още не знаеше, че Радослав е починал. Между родителите на двете деца конфликт е имало отдавна. Директорка казва, че официални жалби няма. Да проверят има ли агресия в училището, влязоха от Министерство на образованието. Проверката ще отнеме седмица. С децата започнаха работа психолози.

По идея на съучениците на Радослав в училището беше поставена възпоменателна книга.

„Даваме си много голяма сметка, че един наш съученик почина. От инцидента ще си вземем поука”, казва Ширин.

Поука има и за възрастните.

„Не знам какво можем да помогнем, просто нямам думи, не знам. Защото трябва да се ходи в училище, да се наблюдават. Не само камерите да го гледат, а и родители да ходят да ги гледат. Във всяко едно дете има родителска грешка”, на мнение е Миглен Сечков, бащата на Тонимир.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.