На него се обсъждат всички аспекти на индустрията

Премиерът Бойко Борисов отново на посещение в Турция. Той участва в 22-ия световен петролен конгрес в Истанбул по покана на турския президент Реджеп Ердоган. Във форума се включиха над 5000 делегати от цял свят. 

По темата

Борисов и турският му колега Бинали Йълдъръм се обединиха около идеята, че развитието на газопреносна инфраструктура, която да обхваща повече държави на Балканите и в Европа, ще гарантира по-голяма енергийна сигурност на континента.

В Турция Борисов се срещна също и с руския енергиен министър Александър Новак, със сръбския президент Александър Вучич и с премиера на Албания - Еди Рама.

„Много бързо, много активно трябва да работим и по следващите газопреносни коридори. Много исках проектът „Набуко” да се случи, но той се провали. Сега стои на дневен ред Южният газов коридор и ние много активно ще работим за неговото осъществяване”, коментира премиерът Бойко Борисов. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.

Борисов и турският му колега Бинали Йълдъръм се обединиха около идеята, че развитието на газопреносна инфраструктура, която да обхваща повече държави на Балканите и в Европа, ще гарантира по-голяма енергийна сигурност на континента. В Турция Борисов се срещна също и с руския енергиен министър Александър Новак, със сръбския президент Александър Вучич и с премиера на Албания - Еди Рама.