Подготвени са и мерки срещу безпилотни самолети

Близо 11 000 полицаи и жандармеристи ще са мобилизирани в петък за традиционното отбелязване на националния празник на Франция 14 юли, особено на военния парад на "Шан-з-Елизе" в Париж, на който ще присъства президентът на САЩ Доналд Тръмп, информира "Франс прес", цитирана от БТА.

На пресконференция префектът на полицията Мишел Делпюеш отказа да разкрие какви конкретни мерки са взети за охраната на американския държавен глава, който пристига в четвъртък. Той единствено каза, че се действа в координация с американския екип по сигурността на Тръмп.

По темата

Общо 3500 полицаи и жандармеристи ще следят за сигурността на военния парад, подкрепени от 2500 пожарникари. За целия Парижки район ще са мобилизирани между 2600 и 2900 полицаи и жандармеристи.

"Всеки път за достъп до охраняваната зона около "Шан-з-Елизе" ще е защитаван от "приспособления или коли против коли-тарани", отбеляза префектът на полицията Мишел Делпюеш.

Подготвени са и мерки срещу безпилотни самолети, които вече са използвани през последните две години и включват засичане и заглушаване на сигнала им.

Силите на реда ще използват и предоставен от военновъздушните сили безпилотен самолет за следене на движенията на големи групи хора.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.