Активистката от партията на Валери Симеонов отрече връзка с канала за мигранти

Обвинената за трафик на мигранти Анелия Велева - пред камерата на NOVA, с първо изявление след ареста си. Активистката от партията на Валери Симеонов отрече връзка с канала, който беше разбит преди дни. Велева се оказа сред шестимата българи, с повдигнати обвинения по случая.

24 часа след задържането на българите и мигрантите на магистрала „Тракия” стана ясно, че сред заловените е Анелия Велева, политик от НФСБ. Дни по-късно съдът в Пловдив освободи само нея от ареста срещу подписка.  Защото показанеията на двама от полицаите срещу  Анелия Велева били противоречиви. 

Колега на арестуваната за трафик на мигранти: Обикновено момиче е (ВИДЕО)

Пуснаха от ареста задържаната за трафик на мигранти Анелия Велева

„Невинна съм. Няма нещо, от което да се притеснявам. Честен човек съм. Човек с бизнес съм, това е”, коментира за NOVA Анелия Велева, бивш председател на НФСБ – Костинброд.

Адвокатът на Анелия Велева: Тя е била случайно в колата, спряна при спецакцията

Адвокатът на Анелия Велева казва, че автомобилът, в който е задържана клиентката й не е част от колоната на трафикантите. Спрян е минути след като в другите коли са били заловени бежанците и бивш полицай, участващ в схемата. 

„Не виждам връзката на Анелия с автомобилите, с които се превозват бежанците и другата обвиняема. Дори не се познават, не са си комуникирали”, заяви в студиото на „Здравей, България” Росица Драгинова, адвокат на Анелия Велева.

От вчера Анелия Велева вече не е член на НФСБ в Костинброд и партиен координатор в града.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.