Той и Стефан Сливков са рекетирали бизнесмен от Айтос

Тодор Давидов – Гринго, обвинен за изнудване на айтоски бизнесмен, остава за постоянно в ареста. Бургаският окръжен съд потвърди най-тежката мярка за неотклонение за него и за сочения за негов съучастник Стефан Сливков. 

ОБРАТ: Основен свидетел срещу Гринго промени показанията си

Според държавното обвинение, двамата са рекетирали бизнесмен от Айтос да им плати 50 000 лв., като са заплашвали мъжа с убийство и саморазправа със семейството му.

Гринго бил подбудител, осигурил телефона и сим картите за разговор с жертвата, дори насочвал Стефан какви думи да използва.

ЗАРАДИ ИЗНУДВАНЕ: Арест за приятеля на Софи Мариновa

Сливков е признал вината си, посочи неговият адвокат. Пред юриста, обвиняемият е разказал, че е държал пари на айтоския бизнесмен и затова го изнудвал и заплашвал. Адвокатът на Гринго подчерта, че Сливков е променил показанията си и подчертал, че сам е взел решението за престъплението, а не е бил подтикван от приятеля на Софи Маринова.

Поп-фолк звезда отново беше в съдебната зала, за да подкрепи приятеля си. Тя посочи, че нямало нищо вярно в обвинението и вярвала безусловно на Гринго. 

Решението на Окръжния съд е окончателно.

На излизане от съдебната зала Гринго оказа яростна съпротива на служителите на Съдебната охрана. Наложи се да бъде събран целия наличен униформен състав, за да изведат приятеля на Софи Маринова.

Репортер: Цеца Алексова

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.