Групите на БСП и ДПС обсъждат четири теми

Парламентарните групи на БСП и ДПС ще внесат вота на недоверие към кабинета, след като бюджетът за 2018 г. мине на второ четене.

Въпреки първоначално обявената позиция на левицата темата да бъде "корупция", групите на БСП и ДПС обсъждат четири теми за вота на недоверие към Борисов и коалиционните партньори от Обединени патриоти.

Божидар Димитров: Опозицията е много слаба, много изхабена

Предстоят разговори и с групата на Веселин Марешки ВОЛЯ.

"БСП и ДПС имат решение на партийните си органи на най-високо ниво за това, че това правителство и водената от него политика е вредна и опасна за страната", заяви Жельо Бойчев от БСП, пише БГНЕС.

Джамбазки: Нелепо и нахално е ДПС да говори за демонтаж на властта

"Изразихме съгласие, че вот на недоверие заслужава всяка една сфера от дейността на това правителство, но вот на недоверие за цялостна политика ще даде възможност на това правителство да не бъде атакувано в следващите шест месеца. Затова БСП предложи фокусът да бъде поставен за вот на недоверие за несправянето с борбата с корупцията. Това може да бъде насочено и в сферата на националната сигурност, здравеопазването, демографската политика. Остана допълнително да бъдат уточнени мотивите и конкретната тема“, подчерта депутатът от левицата.

Борисов: Периодът за вот на недоверие е подбран неслучайно

"Това ще стане след окончателното приемане на бюджета", допълни Бойчев.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.