Статуетките бяха връчени на бляскава церемония

Младият канадски певец Шон Мендес е големият победител на Европейските награди на MTV, които бяха раздадени на церемония в зала "Уембли" в Лондон, предадоха световните агенции. 19-годишният Мендес спечели три отличия - за най-добър изпълнител, най-добра песен за летния хит "There's Nothing Holding Me Back" и за най-голяма фенска маса. 

СНИМКИ ОТ ШОУТО ВИЖТЕ В ГАЛЕРИЯТА НИ

"Благодаря на моите фенове. Изпълнителите в тази категория са звезди, на които съм се възхищавал през целия си живот и беше щуро да бъда номиниран заедно с тях", каза Шон Мендес, приемайки наградата.

В категорията за най-добър поп изпълнител беше отличена бившата певица от групата "Фифт хармъни" Камила Кабело.

Рапърът Еминем откри шоуто с изпълнение на ново си парче "Walk on Water", записано в сътрудничество с Бионсе. В отсъствието на суперзвездата вокалите й изпълни певицата Скайлър Грей. Еминем беше отличен с приза за най-добър хип-хоп изпълнител. Рапърът от Детройт не скри изненадата си.

Големият губещ на церемонията се оказа певицата Тейлър Суифт, която водеше по номинации с шест на брой, но не спечели нито една награда.

Сред останалите отличници се наредиха Кендрик Ламар (най-добро видео за "Humble", Ед Шийран (най-добър изпълнител на живо), Давид Гета (най-добър изпълнител на електронна музика), Coldplay (най-добър рок изпълнител), 30 Seconds to Mars (най-добър алтернативен изпълнител), Дуа Липа (най-добър нов изпълнител), Зейн Малик (най-добър външен вид).

Ирландските рокаджии U2 бяха удостоени с приза "Глобална икона" за десетилетията им на върха в музикалната индустрия. Вместо изпълнение на живо, на церемонията бяха показани откъси от концерта им на лондонския площад „Трафалгар”.

За водеща на тазгодишната церемония беше избрана британската звезда от албански произход Рита Ора. Певицата събра погледите, преминавайки по червения килим в необичайно одеяние - с хавлия и кърпа на главата. След шеговитата си поява в този вид, Ора сменяше тоалети през няколко минути.

След трагичните събития в Манчестър на концерта на Ариана Гранде през май тази година, церемонията за Европейските музикални награди премина под засилена охрана. Работа на гардовете създаде натрапник, който неочаквано се появи на сцената, докато рапърите Френч Монтана и Суа Ли изпълняваха парчето "Unforgettable". Натрапникът, развяващ флаг, беше изведен от охраната. Двамата рапъри не дадоха вид, че случката по някакъв начин ги е смутила.

Сред изпълнителите на шоуто беше и британската грайм звезда Стормзи. Появата на сцената му обаче беше под въпрос, след като се оказа, че той по погрешка се е заключил в дамската тоалетна, обърквайки я с мъжката. Стормзи все пак успя да излезе от конфузната ситуация и се появи на сцената по впечатляващ начин, подавайки се от полицейски автомобил.

Давид Гета, Чарли Екс Си Екс и Френч Монтана закриха церемонията с енергично изпълнение на парчето "Dirty Sexy Money". В края на шоуто водещата Рита Ора обяви, че догодина церемония за Европейските музикални награди на MTV ще бъде организирана в Билбао, Испания.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.