Не е конструктивно, когато ни викат само за да ни обиждат, заяви вицепремиерът

„От невлизането на опозицията в парламента губят българските граждани, които са гласували за тях. Надяваме се да решат и да влизат в парламента. От силна опозиция печелим и ние управляващите”. Това заяви вицепремиерът Екатерина Захариева в ефира на NOVA.

ЗА ВТОРИ ПЪТ: Опозицията опитва да махне парламентарния шеф

Захариева коментира решението на БСП да напусне парламента, докато не получи оставката на парламентарния председател Димитър Главчев. От БСП заявиха, че ще участват само в три заседания дотогава - при гласуването на оставката на Димитър Главчев, при обсъждането и гласуването на бюджета на държавата и при обсъждането и гласуването на вота на недоверие.

Цветанов: Нямаме притеснения да бъде искана оставката на Главчев

„Доста е обтегната обстановката в парламента. Рядко има конструктивни дебати от страна на опозицията. Не трябва да ни обиждат”, заяви Захариева. „Ние работим 24/7. Не е конструктивно, когато ни викат само за да бъдем обиждани”.

Според нея полезна е конструктивната опозиция.

Мониторингът на Европа над България остава

Захариева коментира и евродоклада. Вицепремиерът е доволна, защото, според нея, той е добър.

„Докладът е доста конкретен. Ние правим реформата заради българските граждани, не за Брюксел”, заяви още Захариева. „Има още какво да се прави, има препоръки, но и ние имаме много ясен план. Докладът е обективен и позитивен”. 

Още гледайте във видеото.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.