"Дали нервите на Цвета Караянчева ще издържат, не мога да прогнозирам", каза лидерът на ВОЛЯ

На фона на нестихващи скандали се стигна и до смяна на парламентарния шеф и на мястото на подалия оставка Димитър Главчев седна Цвета Караянчева. Опозицията ще постави властта пред изпитание с очаквания първи вот на недоверие към кабинета "Борисов 3". Ще издържат ли атаката управляващите и каква роля на политическата сцена ще изиграят депутатите от ВОЛЯ?

Има ли място в НС депутатът, нарекъл 80 на сто от българите "дебили"?

„Цвета Караянчева е подготвен човек за този пост и смятам, че процедурно ще се справи доста добре. Дали ще и й издържат нервите, ако има много дразнители, не мога да прогнозирам. Това се случи с Главчев и считам, че това беше повод, за който не си струваше да подава оставка. Има много по-тежки провинения в парламента, за които хората нямат съвест и не си подават оставките”, коментира в „Здравей, България” лидерът на ВОЛЯ Веселин Марешки.

ВОЛЯ: Няма да влезем в парламента, докато Иво Христов не подаде оставка

Той визира Иво Христов, който нарече българските граждани дебили и изкриви историята на България.

ИЗВИНЕНИЯ БЕЗ ОСТАВКА: Иво Христов остава в парламента (ОБЗОР)

"Ако аз го бях казал това нещо, щяха да ме разкъсат. БСП щяха да ми искат оставката от сутрин до вечер. Тъй като обаче е от тях, дайте да го заметем с нескопосаното „Извинявай”. Иво Христов е пътник и колкото повече стои в парламента по този нелеп начин, толкова повече негативи ще има за БСП", на мнение е Марешки.

ПЛЕНУМЪТ НА БСП: С курс към предсрочни избори

„Не може да допуснем на власт да се върнат тези, които преди три години ги изгониха хората. Когато се образува истинска алтернатива, тогава ще подкрепим вот на недоверие”, заяви лидерът на ВОЛЯ.

ГЕРБ: Вотът на недоверие няма да разклати стабилността

Към днешна дата ние сме единствената алтернатива. Не ни свързват с корупцията, с приватизацията. В края на мандата ще се окажем пак единствените, които не сме ограбвали българския народ. Хората обаче трябва да спрат да вярват на фалшивите новини, защото като дойдат изборите, ще започнат отново да говорят нелепости”, каза Веселин Марешки.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.