Какво е усещането да спасяваш животи, а да живееш без пари?

Да спасяваш животи, а да живееш без пари! В следващите минути ще ви срещнем с лекарите от Ловеч. Хората, които се отзоваха след инцидента край Микре и цяла нощ се бориха и спасяваха живота на пострадалите. Това се случи, въпреки че лекарите чакат заплати с месеци, а последните възнаграждения, които са взели са за месец август.

Д-р Красимир Кипров – от 22 години в системата, лекар в Спешна помощ – Ловеч и един от първите, озовали се на зверската катастрофа край Микре.

ДЕН НА ТРАУР: Перник скърби заради жертвите от катастрофата край Микре

Мартин Тодоров – шофьор на линейка повече от 15 години. В деня на инцидента не е на работа, но се оказва в непосредствена близост до катастрофата и отива да помага.

Пред очите им са минали десетки инциденти. Видели са какво ли не, но катастрофата край Микре ще остави траен белег в живота и на двамата.

Вторият шофьор в камиона от катастрофата край Микре: Беше ужас!

А в критичната ситуация от петък вечер, освен хора, Мартин Тодоров успява да спаси  и бедстващо куче - спътник на един от хората в автобуса. Кучето водач е прибрано от близки на един от тежко пострадалите в инцидента – Румен Трендафилов.

Румен Трендафилов все още е в Ловешката болница. Той претърпя коремна операция и успешно се възстановява.

БЧК обяви дарителска сметка за пострадалите край Микре

Заради проявения професионализъм Здравното министерство и Лекарския съюз изказаха своята благодарност към лекарите от Спешна помощ и ловешката болница. Не казаха обаче кога ще има пари. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.