Разпалени дебати сред фенове и актьори около новите герои в сагата

Поргите са нови космически създания, чийто дебют е в „Междузвездни войни: Последните джедаи”. Те населяват планетата, на която Люк Скайуокър живее в изгнание. Вдъхновени са от птиците тъпоклюни кайри, за които се казва, че имат самоуверена и същевременно комична походка, което им придава комичен вид.

Принцовете Уилям и Хари на премиерата на „Междузвездни войни” (ВИДЕО+СНИМКИ)

От „Уолт Дисни” се надяват, че скоро косматите, с големи опулени очи, крилати същества ще стоят под коледните елхи на феновете. Те вече се превърнаха в плюшени играчки и се появиха върху тениски и чаши. Един от трейлърите към филма загатва за тях, когато порг се появява до Чубака, докато пилотира кораба „Хилядолетният сокол”.

Тяхната роля обаче предизвика въпроси – сладки или тъжни са? Смешни или дразнещи?

ВИЖТЕ ГИ И ПРЕЦЕНЕТЕ САМИ В ГАЛЕРИЯТА НИ

Пухкави същества не са толкова характерни за сагата, колкото дроидите и Джаба Хътянина, например, и тяхната поява невинаги се харесва на феновете. Много от тях смятат, че появата на еуоките – малките космати мечета, живеещи на Ендор, развалят края на „Междузвездни войни: Епизод VI - Завръщането на джедаите”.

"Феновете на "Междузвездни войни", разбираемо, винаги са подозрителни към всичко, което е прекалено очарователно”, казва режисьорът на „Последните джедаи” Райън Джонсън в интервю за Ройтерс. Според него поргите имат своето място във филма.  

Как японците виждат "Междузвездни войни" (ВИДЕО)

Реакцията на феновете обаче беше смесена, след като те се появиха в трейлър към филма през октомври. Някои нарекоха съществото сладко, но критиците предположиха, че поргите може да се превърнат в следващия Джар Джар Бинкс – герой, на когото мнозина се подиграваха в Епизод I от 1999-а „Невидима заплаха”.

Бляскавата световна премиера на "Междузвездни войни: Последните джедаи" (ВИДЕО+СНИМКИ)

„Мразя поргите. Изобщо не мисля, че те са сладки и не харесвам ужасното им крещене”, написа фен на сагата в Twitter.  

В дебата по темата се присъединиха и актьори. Джон Бойега, който играе Фин, оприличи поргите на хлебарки, а Марк Хамил, който играе Люк Скайуокър, се присъедини към защитниците на съществата.

Уилям и Хари "станаха" джедаи (СНИМКИ)

Продажбата на играчки от сагата са важни за „Дисни”. Продуктите от „Междузвездни войни” бяха най-продаваната линия играчки през 2015 и 2016 г. с продажби за 1,5 млрд. долара през двете години. Прогнозите са поргите да бъдат популярни сред по-малките фенове на сагата, както беше с еуоките. Колекционерите не харесват мечетата, но децата ги смятат за сладки.

Автор: Десислава Димова

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.