Това обяви вътрешният министър на страната Жерар Колон

Службите за сигурност на Франция са успели да предотвратят 20 атентата на територията на страната през 2017 г., заяви министърът на вътрешните работи Жерар Колон в интервю за регионалния вестник „Прогре“, съобщава БГНЕС.

Макрон отдаде почит на жертвите на терористичните нападения в Париж

Той подчерта, че вече няма нито една територия, за която да може да се каже, че рискът от тероризъм е сведен до нула. Колон посочи още, че терористичната заплаха във Франция има „разностранен характер“. В някои случаи се констатира, че подобни действия се извършват от хора с признаци на психически разстройства. Във връзка с това, министърът посочи, че ще се работи за по-добра координация с регионалните агенции по здравеопазване.

5 ГОДИНИ СЛЕД АТЕНТАТА: Тръгна делото "Сарафово"

През миналата година в страната са извършени два терористични акта с човешки жертви, отговорност за които официално е поела групировката ИДИЛ.

До 1 ноември 2017 г. във Франция страната продължаваше да действа въведеното след атентатите на 13 ноември 2015 г. извънредно положение. От ноември то е отменено, но мерките за сигурност продължават да са засилени след приемането на новия закон за борба с тероризма. Според него много от извънредните мерки станаха постоянно действащи.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.