Заповедта за отстраняването на доцент Стоян Сопотенски е от вчера

Водачът на протестите в "Пирогов" доцент Стоян Сопотенски е дисциплинарно уволнен. Заповедта е от четвъртък.

Лекар от "Пирогов": Чашата преля, когато поискаха да подпишем временни договори

На този етап нито лекарят, нито ръководството на спешната болница коментират случая.

ЛЕКАРСКИ ПРОТЕСТ: Медици в защита на уволнените от "Пирогов"

„Доц. д-р Сопотенски винаги е бил ангажиран със съсловни и обществени проблеми. Той е дългогодишен председател на Контролната комисия на БЛС, член и председател на КТ”Подкрепа” в „Пирогов.” Независимо от заеманите ръководни административни длъжности той винаги е защитавал правата на всички служители на болницата. Активен участник е във всичките преговори по реализация на колективните трудови договори”.

 Това заявяват от Столичната лекарска колегия, цитирани от БГНЕС.

 Оттам допълват: „Внимателно следихме протестите на колегите от „Пирогов и изявите на доц. д-р Сопотенски. Липсваше отправен упрек към квалификацията, дейността и уменията на всички колеги от „Пирогов”. Във всичките си изяви доц. д-р Сопотенски подчертаваше изключително добрата работа на всички работещи в „Пирогов” и упреците бяха насочени към начина на управление на болницата и главно към изпълнителния директор”.

 От Лекарската колегия очакват от Управителния съвет на Българския лекарски съюз „бърза и адекватна реакция по повод несправедливото и противозаконно уволнение”.

Медиците от "Пирогов" протестираха с искане за оставка на директора си. Обвиненията им към професор Асен Балтов са, че управлява хаотично и некомпетентно.

Защо уволниха от „Пирогов” проф. Милан Миланов?

Лекарите се оплакват още от ниски възнаграждения, недостиг на лекарства и консумативи, както и от скандални назначения.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.