Турски тир се е сблъскал с лека кола

Трима души загинаха при тежка катастрофа между тир и кола в Прохода на Републиката. След инцидента 7-годишно дете е в болница в болницата в Стара Загора. 

СНИМКИ ОТ МЯСТОТО НА ИНЦИДЕНТА ВИЖТЕ ТУК

Малко след 13.00 часа лекият автомобил, който се движил от Велико Търново към Гурково навлязъл в десен завой в района на село Пчелина. Заради високата скорост и мокрия път колата поднесла към идващия насреща камион. 

Пиян шофьор обърна тир и блокира пътя Видин-Монтана (ВИДЕО)

"По всяка вероятност се касае за неуспешна маневра, колата не е успяла да вземедесния завой и се е ударила челно в турския тир", коментира Илия Златев, директор на областното пътно управление.  Водачът на камиона се опитал да избегне максимално сблъсъка, но не успял. 

На място са загинали шофьорът на автомобила и две жени, които се возили в колата. 7-годишно момиченце е настанено в болницата в Стара Загора с опасност за живота. 

Тир катастрофира край Полски Тръмбеш, минувачи обраха шофьора (ВИДЕО+СНИМКИ)

След катастрофата Проходът на Републиката беше затворен за часове. Колите се отбиваха през град Шипка, а тежкотоварните автомобили трябваше да изчакат на паркинг. Движението беше възстановено едва около 18.00 часа. 

Репортер: Георги Манев

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.