Знаменитостите от света на киното заложиха на това, с което се чувстват най-добре

Холивудските звезди сияеха на червения килим за наградите "Оскар" в ярки цветове и дълбоки деколтета, без ограниченията за дрескода от церемонията за наградите "Златен глобус", с който жените протестираха срещу сексуалното насилие в развлекателната индустрия в черни тоалети.

СНИМКИ НА ДАМИТЕ И ТЕХНИТЕ ТОАЛЕТИ ВИЖТЕ ТУК

Вместо протестен цвят, знаменитостите от света на киното заложиха на това, с което се чувстват най-добре, и показаха разнородността на модата – от класически тоалети през  авангардни и разголени модели, предадоха Асошиейтед прес и Ройтерс.

ЕКСКЛУЗИВНО Гари Олдман за NOVA: Аз съм срамежлив

Ема Стоун. Снимка: Getty Images

Тазгодишният червен килим на церемонията за наградите "Оскар" беше изследване на контрастите, подчертаващи индивидуалния вкус, пише БТА.

ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ БЛЯСКАВАТА ЦЕРЕМОНИЯ

Движението #Аз също срещу сексуалния тормоз не попречи на звездите "да се забавляват с модата", каза Лесли Прайс от сп. "Инстайл", като подчерта: "Те не са взаимно изключващи се".

Много от знаменитостите носеха розетки на движението "Времето изтече" за солидарност с жертвите на сексуален тормоз.

Кои са победителите на тазгодишните "Оскар"-и? (ВИДЕО+СНИМКИ)

Никол Кидман се открои със синя рокля "Армани Приве" с огромна панделка. На кралско синьо заложи и Дженифър Гарнър ("Ателие Версаче"). Сандра Бълок избра златиста рокля на "Луи Вюитон", Салма Хайек заложи на лилава рокля на волани, обсипана с пайети и кристали, достойна за "Хиляда и една нощи".

Зад кулисите на "Оскар"-ите (ГАЛЕРИЯ)

Ветеранката Рита Морено отдаде почит на юбилея на наградите, като се появи със същата черна рокля, която носеше през 1962 г., когато спечели "Оскар" за "Уестсайдска история".

Фурор в носена рокля направи и актрисата Тифани Хадиш.

Бялото също изобилстваше. Марго Роби ("Шанел от кутюр"), Джейн Фонда ("Балмен"), Мери Джей Блайдж ("Ателие Версаче") заложиха на елегантни бели прилепнали рокли.

ВСИЧКО ЗА "ОСКАР"-ИТЕ ЧЕТЕТЕ ТУК

ФАКТИ ЗА "ОСКАР"-ИТЕ:

1. Филмът „Формата на водата" на мексиканския режисьор Гийермо дел Торо е с най-много номинации – цели 13.

2. Призове се раздават в общо 24 категории.

3. Първата награда „Оскар” е връчена на 16 май 1929 г.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.