Петър Кънев: От 2000-та до 2017-а са "пропуснати" суми, равняващи се на бюджета за образование за 4 години

От 2000-та до 2017-а година държавата е "пропуснала" пари, които се равняват на бюджета за образование за 4 години. Това заяви за "Здравей, България" депутатът от БСП и председател на икономическата комисия в Народното събрание Петър Кънев.

Повод за думите му стана доклад на НАП, според който в посочения период държавата не е събрала 16 милиарда лева от ДДС, както и 5,8 милиарда лева от влезли в сила ревизионни актове.

„Това са напълно отписани пари. Излиза, че това са някъде под половин милион годишно. На пръв поглед сумата е огромна, защото се равнява на бюджета за образование за 4 години”, категоричен беше Кънев. 

Той припомни думите на икономическия министър Владислав Горанов, че годишно само от горива не се събират около 1 милиард.

Депутатът от БСП коментира и скорошните президентски избори в Русия, на които Владимир Путин беше избран с голям вот.

"Путин направи нещо, което беше много важно за руснаците. Той им върна самочувствието на велика държава и на това, че са руснаци. Той възстанови империята. И показа, че с Русия не може да се говори на висок тон. Там трябва да се говори спокойно", изтъкна Кънев. 

Американски вестници: Следващият мандат на Путин може да е още по-опасен

В същото време той допълни, че руският президент си дава ясна сметка, че Русия изостава.

"България трябва да има едно много балансирано поведение. Русия е наш партньор", изтъкна депутатът.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.