Социалната мрежа е под все по-голямо наблюдение от властите в Европа и САЩ

Израелските власти разследват Фейсбук за възможно нарушаване на правилата за защита на личните данни на гражданите на страната.

Как да разберете какво точно знае Facebook за вас

Поводът са съобщенията за придобита по неправомерен начин от британската консултантска компания "Кембридж аналитика" информация за потребители на социалната мрежа, заяви израелското министерство на правосъдието, цитирано от Ройтерс.

Берлин и Лондон не са доволни от обясненията на Зукърбърг

Предметът на разследването е да се установи "дали лични данни на израелски граждани са били използвани незаконно по начин, който нарушава личните им права и постановките в израелския Закон за защита на личните данни".

Зукърбърг: Съжалявам за злоупотребата с данни на потребители (ВИДЕО)

Според израелското законодателство личните данни може да се използват единствено за целта, за която са предоставени, и то с разрешението на даденото лице, припомни правосъдното министерство.

Зукърбърг за скандала с Facebook: Направихме грешки

Най-голямата социална мрежа в света е под все по-голямо наблюдение от властите в Европа и САЩ, отбелязва Ройтерс.

Създателят на WhatsApp: Изтривайте профилите си във Facebook

Това стана след твърденията на информатор, че "Кембридж аналитика" е придобила неправомерен достъп до информацията на потребители на социалната мрежа, за да състави профил на американските избиратели, който по-късно бил използван по време на президентските избори през 2016 г., за да помогне за победата на Доналд Тръмп.

Как да защитим личните си данни във Facebook?

Шефът на Фейсбук Марк Зукърбърг обеща по-строги мерки за защита на информацията за потребителите.

Фейсбук и "Кембридж аналитика" посочиха като отговорен учения Александър Коган, който е осигурил данните, след като ги събрал чрез анкетно приложение в социалната мрежа. Коган заяви, че са го превърнали в изкупителна жертва.

ВСИЧКО ЗА СКАНДАЛА „FACEBOOK“ ЧЕТЕТЕ ТУК

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.