Оплакват се, че иначе чупят колите си

Хора от Берковица запретнаха ръкави и започнаха да асфалтират дупките по улиците.

„Човекът е дошъл от чужбина, гума прави”, разказва Николай Стоянов.

Спукал я на родна земя, в родната Берковица, малко преди да стигне до улица „Рила“, която съседите му съвсем сами ремонтирали, за да не трошат колите си.

„Няма кой да го направи това нещо. Кметът си пита ушите, много ясно. Ние сме си се организирали всичките с готовност се включиха”, заявява Николай.

„Решихме, събрахме пари, организирахме се мъжете”, разказва Ивайло Петров.

„Ако не го направим ние, няма кой. Ако дължиш на общината 10 стотинки, си им длъжник. А те какво правят за нас! Нищо!”, заявява Николай.

Хората събрали по 5 лева от семейство и така си решили проблема. Сметката за купения цимент и пясък сочи скромните 100 лева и 1 ден доброволен труд. В началото започнали със страх. Дали пък тази дребна сума ще стигне? Нали общината не успяла, та те сами ли?

Хората от улиците под тях искрено им завиждат. Имали дупки – закърпили ги. Как обаче да поправиш улица, която реално цялата я няма?! Година вече чакат общината да направи улицата им отново улица след разкопаването за водния цикъл.

Не са по-добре и хората по единствената асфалтирана улица, защото чакълът от тук буквално ги засипва.

От общината увериха, че разполагат с около 8 милиона лева за ремонт на улици по програми. Те ще бъдат за асфалтиране, както в града, така и в околните села. В бюджета за капиталови разходи по това „перо“ пък са заделени още 130 000. Остава да видим дали и след това трасетата ще бъдат по-надупчени и от швейцарско сирене.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.