Холандия и Австралия смятат Москва за виновна

Министрите на външните работи на страните от Г 7 призоваха днес Русия да даде сметка за своята роля и да сътрудничи изцяло в процеса на изясняване на истината за свалянето на полет MH17 над Украйна през 2014 г., както и да бъде въздадена справедливост, съобщава БГНЕС.

НАТО към Русия: Спрете със зловредните действия срещу Алианса

В декларация по случай годишнината от катастрофата със самолета на Малайзия Еърлайнз на 17 юли 2014 министрите заявяват, че приемат като убедителни, показателни и дълбоко смущаващи заключенията на общата група за разследване за ролята Русия в трагичното събитие.

Столтенберг: Русия да поеме отговорност за сваления малайзийски самолет

Ние подкрепяме Австралия и Холандия, които настояват Русия да даде сметка за ролята си в този инцидент и изцяло да сътрудничи в процеса на установяване на истината и жертвите на полет MH17 и техните близки да получат справедливост, подчертават министрите на среща в Канада.

Холандия и Австралия искат от Русия за жертвите от полет МН17

Холандия и Австралия, много граждани на които са сред 298-те загинали, смятат Русия за отговорна за смъртта им. Според международните следователи ракетата, свалила самолета, е изстреляна от зенитна бригада на руска база в Курск. Русия категорично отрича. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.