Хора, оцелели в катастрофа, бяха пометени от полицейската кола

Катастрофа с патрулна кола на МВР взе жертва. Полицейска кола блъсна четирима души в Плевенско. Една жена почина след удара. Петима души, сред които 7-годишно момиченце, са в болница.

19-годишен без книжка подкара камион, уби шофьор на пътя

Инцидентът е станал в понеделник вечерта на пътя между селата Гривица и Згалево. Кола с две жени и дете катастрофира. Друг автомобил спира, за да им окаже помощ и в този момент патрулка с четирима полицаи поднася на завоя и се блъска в тях.

Двама от полицаите са в болницата в Плевен. Там са настанени и още две жени и дете.

Възрастна жена, която шофирала първата катастрофирала кола, е починала. Тя е карала внучка си на урок по английски. 

Води се разследване по случая. Полицаите няма да бъдат отстранявани от длъжност. За всички пострадали ще бъде осигурен психолог.

Не можем да кажем с колко е карал. Назначени са експертизи. Вчера бяха тежки метеорологичните условия. Инцидентът е станал на завой, така че вероятно причините са много”, обясни гл. комисар Христо Терзийски, директор на Националната полиция.

След извършването на съдебно-медицинските експертизи и разпитите ще може да се даде отговор на въпроса вследствие на какви травми и заради кое от двете ПТП-та е настъпила смъртта на жената. Все още е рано за заключения”, коментира говорителят на Окръжна прокуратура Ненка Рачева.

Работи се по две версии. Едната е несъобразена скорост с пътните условия. При втората са констатирани мастни петна по пътното платно. Експертизата ще покаже причината за ПТП-то. Тези мастни петна може би са оказали влияние”, обясни директорът на ОДМВР-Плевен Красимир Начев.

Той поясни, че единият полицай е с фрактура на ключицата, направена му е операция. Вторият е с политравма и се намира в реанимация без опасност за живота, а другите двама са освободени за домашно лечение. Детето е с лека телесна повреда.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.