Вече втора година в училището именити български атлети вдъхновяват децата да спортуват

Олимпийската вицешампионка Мирела Демирева с урок по физическо в столичното 93 Средно училище "Александър Теодоров-Балан". Целта й е да вдъхнови децата да спортуват.

“Световен ден на предизвикателството - България спортува 2018” събра над 20 000 посетители от шест областни градове

 “Изключително важно е децата да се научат да обичат движението, да обичат тялото си, да опознаят тялото си.“, коментира Мирела.

В столичното училище вече втора година именити български атлети вдъхновяват децата да спортуват.

“Миналата година при нас беше Ивет Лалова, която вдъхнови част от децата и имаме няколко дечица които се записаха в нейния клуб “, разказа директорът на 93 СУ "Александър Теодоров-Балан"  Евдокия Гергова.

Стефка Костадинова към „златните” момичета: Горди сме с вас, вие сте стимул за децата!

Сега ги вдъхновява Мирела Демирева. Тя е сребърен медалист в дисциплината "Висок скок" от Олимпиадата в Рио Де Жанейро и двукратна европейска вицешампионка.

По статистика на Световната здравна организация България е на 5 място в Европа по затлъстяване на децата. Пак по същата статистика 200 000 са децата у нас са с наднормено тегло.

Ще останат ли десетки деца в Плевен без зала за спорт?

“Това е изключително тъжно, една от причините е, че децата не се движат достатъчно, не са мотивирани, няма кой да ги организира. Те трябва да играят повече заедно, да прекарват по-малко време пред компютрите, защото животът се случва навън“, добави още вицешампиноката.

Тя раздаде на децата и медали с грамоти, защото всички подрастващи имат нужда от герои и малко мотивация.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.