Две години след откриването по магистралата тече ремонт

Тежък трафик в София заради затварянето на северната скоростна тангента. По-малко от три години след пускането на трасето на магистралата започна нов ремонт

Кошмарният трафик в столицата започна на 25 август. Илия попада в капана на километрично задръстване, което му коства няколкочасово пътуване от „Люлин” до „Младост”.

„В момента, в който спрях зад другите коли, които чакаха нещо, зад мен вече имаше 50 коли. Тогава разбрах, че северната тангента е затворена”, обясни Илия Найденов.

Ремонтират Северната скоростна тангента до 7 октомври

А северната скоростна тангента е затворена за гаранционен ремонт само две години и половина, след като лентата беше прерязана за пускането на цялото трасе.

След затварянето на магистралата трафикът се пренасочва. Така колите, които досега минаваха транзит и не влизаха в центъра, са принудени да прекосят целия град.

„От Костинброд е най-тежко тука на кръговото. Идват от много различни градове - от  Видин, Монтана от Перник, всичко влиза в София”, коментира Паун Игнатов.

Тапа блокира Околовръстния път на София (ВИДЕО)

Първите тапи се образуват в крайните квартали още рано сутринта.  

Причина за ремонта е дефект в пътя. От пътната агенция обаче са категорични, че за некачествено изпълнение не може да се говори.

„Тука говорим за фуга, тя си е жив организъм. Това не можем да кажем, че е некачествено, тъй като се случва по някой път при строителството да не са били известни на проектантите, сега с това нещо ги отстраняваме”, обясни Иван Василев от областното пътно управление.

Причините ремонтът да се проточи, без да има физическо присъствие на строителни екипи били технически.

Вълна от критики заради ремонта на градината пред „Св. Седмочисленици”

„Нормално е хората да мислят, че тук не се работи, защото не виждат хора на обекта. Но фугата си набира якост”, допълни Иванов.

Трасето трябва да бъде отворено в неделя, за да започне ремонт на платното в обратна посока, който ще продължи до 20 октомври.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.