Обвинен за жестокото престъпление е Йоан Матев

С прослушване на записи от телефон 112 започна делото срещу Йоан Матев, обвинен за жестокото убийство на Георги Игнатов в Борисовата градина.

Съдът заседава по делото за убийството в Борисовата градина

Първа сигнал подава приятелката на Игнатов, която в продължение на една минута, на 2 юни 2015 г. в 11:46, плачейки, обяснява какво се е случило. Съученик на Матев разказа пред съда, че в училище се шегували, че Йоан е на клипа, разпространен чрез медиите, но никога не го коментирали сериозно. Разпознали го при показване на записите в полицейското управление.

След 10 години: Осъдените за убийство в Борисовата градина влизат в затвора

По делото днес беше разпитан Патрик Първев, който беше задържан през 2015 г. за жестокия побой на 3-годишния Христо "Еци". Оказа се, че Първев е бил разпитван и в следствения арест по случая с Йоан Матев. Тогава той признава, че е бил измъчван в ареста от съкилийници, които го карали да признае, че е убил Георги в Борисовата градина. Днес той се отрече от тези саморъчно написани показания и заяви, че почеркът не е негов. Затова съдът назначи графологична експертиза.

Съдът заседава по делото срещу Йоан Матев

“По времето, когато още не беше задържан евентуалният извършител на това деяние , Патрик по това време беше разпитван за деянието за което  е осъден и се намираше на ГМ-то. Там са ходили разследващи . Патрик е пребиван , изнасилван и под въздействието на това той е бил съгласен всичко да каже само да го оставят на мира, включително и за Борисовата градина. Бой тормоз, счупване на челюст и така нататък. Той изобщо не знае, че се е подписал на този протокол“, каза адвокатът Соня Алексиева.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.