Няма пострадали хора

Експлозия в електрическа подстанция предизвика масова паника в Ню Йорк. Аварията освети нощното небе с ярка синя светлина. Хиляди хора се обадили в полицията и почти в истерия обяснявали, че извънземните са кацнали на Земята.

 

Жителите на Ню Йорк масово започнаха тази нощ да публикуват снимки в социалните мрежи на мистериозната синя светлина над града.

 

Първо се чули гърмежи. След това се появила синята светлина. Това накарало хората да си мислят, че е започнало извънземно нашествие.

„Видях как всичко се освети в синьо. Уплаших се, защото реших, че извънземните идват”, казва свидетел на аварията.

Не били извънземните, а късо съединение в електрическа подстанция.

Аварията предизвикала синьо сияние, което се е виждало от километри. Хиляди хора публикуваха в социалните мрежи видеклипове от нощното небе.

„Имало е пожар в подстанцията. Той е засегнал няколко електрически трансформатори, а това е довело до прекъсване на тока”, обясни говорителят на електрическата компания Филип О`Браян.

Заради инцидента се наложило летище Ла Гуардия да премине на аварийно захранване от генератори. Въпреки това полетите излитали и кацали с около един час закъснение. Нарушения имало и по няколко линии на метрото.

 „Получихме хиляди обаждания на 911, а един човек твърдеше, че е самолетна катастрофа”, каза Освалдо Нунез от полицията.

Засега няма данни за пострадали хора по време на мегааварията.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.