Отец Себастиано Русо подаде оставка след този случай

„Дядо Коледа не съществува“. Това казва на коледната меса 78-годишен италиански свещеник, разплаквайки 40 деца в църквата и шокирайки родителите им.

В социалните мрежи майките разказаха, че след случилото се децата със сълзи на очите ги питали дали думите на отец Себастиано Русо, свещеник в село Маляно Алпи, в провинция Кунео са верни. Родителите се питат как е възможно това да се случи в момент, когато те поставят подаръците на децата си под елхата в най-свещената нощ в годината.

Германската поща на Дядо Коледа отговори на 24 146 писма

Разгневените семейства решават да напишат писмо до епископа на областта и да обяснят случилото се. "Има начини и начини да се кажат нещата. Понякога се изискват уважение и деликатност. Има време да се каже нещо. Методът със сигурност не е чрез разваляне на Коледа за децата. Някои теми трябва да се обсъждат в семейството", пишат майките.

Кметът на града обаче защити свещеника, който служи там от 1994 година. Градоначалникът каза, че истинското значение на Коледа не може да бъде сравнено с консуматорството на подаръците, а с идването на земята на Исус, за да донесе на хората спасение и светлина.

Отец Себастиано Русо, който е свещеник от 55 години, подаде оставка и обясни, че тя е лично решение, което обаче не било свързано със случилото се.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.