Депутатите отхвърлиха споразумението на Мей

Председателят на Европейския съвет Доналд Туск призова за намиране на "положително решение", след като британските депутати отхвърлиха споразумението за Brexit, предаде Франс прес.
Британският парламент отхвърли сделката на Мей за Brexit (ВИДЕО+СНИМКИ)

"Ако споразумението е невъзможно, а никой не желае /Брекзит/ без споразумение, тогава кой в крайна сметка ще има куража да каже кое е единственото позитивно решение?", написа Туск в Twitter.

Европейският съюз трябва да защити правата на своите граждани във Великобритания, чийто парламент гласува против споразумението по условията за излизане на страната от ЕС, заяви координаторът на Европарламента за Brexit Ги Верхофстат.

"Правата на гражданите трябва да бъдат защитени", каза той след гласуването в британския парламент.

Вот на недоверие за Мей ще гласуват депутатите в сряда

Държавите членки на Европейския съюз ще останат обединени в позицията си по Brexit, заяви говорител на председателя Доналд Туск, след като британските депутати отхвърлиха договореното споразумение за излизане от блока. „Съжаляваме за резултата от гласуването и призоваваме правителството на Обединеното кралство да изясни своите намерения по отношение на следващите си стъпки възможно най-скоро“, каза говорителят.

„27-те члена на ЕС ще останат обединени и ще се стремят да бъдат намалени щетите, причинени от Berxit“, каза още Туск.

Юнкер: Нарастна опасността от оттегляне на Великобритания без споразумение

 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.