Вижте какво разказа спасителят

Военен спаси възрастен мъж от пожар в къщата му. Ефрейтор Господин Янков минавал край мястото, в старозагорското село Михайлово, когато видял пламъците. Със собствен пожарогасител влязъл в сградата, обезопасил двете бутилки с газ пропан-бутан и извел навън 70-годишния собственик. По време на пожара възрастният човек се спънал и паднал пред пристройката на къщата си. 

„Отивах до магазина и видях, че къщата гори. Вратата беше заключена. Успях да я отворя. Веднага си помислих, че може да има газови бутилки и ги изнесох. Върнах се, изкарах човека и отидох да взема пожарогасителя от колата. Дойдоха хора от селото и се обадиха на 112”, заяви в ефира на „Здравей, България” ефрейтор Янков. Той допълни, че опитът му като военен му е помогнал в спасителната акция.

БЕЗ ДОМ ЗА ПРАЗНИЦИТЕ: Семейство остана на улицата след пожар

Спасеният Генчо Желев сподели, че чак когато се е свестил, осъзнал какво всъщност се е случило. По думите му пожарът е предизвикан от печка.

„Когато дойдох, къщата още гореше. Всъщност до пристигането на пожарната почти бяхме изгасили пламъците”, допълни кметът на село Михайлово Елена Христова.

Репортер: Геори Манев

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.