Това стана на пресконференция в централата на партията

Оценяваме двете години от мандата и президента Румен Радев с три думи - последователен, съдържателен и перспективен. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на пресконференция в централата на партията, съобщава БТА.

Тя посочи, че президентът Румен Радев не е изневерил на нито една от дадените думи и обещания в предизборната кампания, запълнил е думите с работа и с действия чрез наложеното вето върху закони и сезирането на Конституционния съд.

По думите й съветът, който държавният глава има намерение да направи, е част от тази перспективност. 

„За нас това е един достоен дотук двугодишен мандат и пожелавам на него и на вицепрезидента Илияна Йотова успехи оттук нататък”, каза председателят на БСП.

Президентът ще сформира Съвет за стратегическо развитие на България

В отговор на въпрос Нинова каза, че коментарите за това президентът ще прави ли партия, са част от интригата в политическия живот.

Йотова: Президентството не се конфронтира с кабинета, просто имаме мнение

„Не гледам сериозно на това, не вярвам той да прави партия, смятам, че това е част от създаването на противоречия и на отнемането от неговия авторитет”, коментира тя.

Нинова посочи, че не за първи път президентът казва, че би подкрепил проект, който отговаря на неговите представи за работа на политическа партия.

„Президентът прави това, което реши, и БСП не може да му се бърка в делата и в решенията”, заяви още тя. 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.

Редактор: Росана Манева