Французинът е придружаван от приятелката си Елина Свитолина

Гаел Монфис е поредната голяма звезда, която пристигна в България за участие в четвъртото издание на тенис турнира Sofia Open. Французинът е придружаван от приятелката си, украинската тенисистка Елина Свитолина, която ще го подкрепя по време на битките в София. 

При пристигането си на българска земя Гаел сподели, че очаква изключителни двубои. Още на старта той ще се изправи срещу финалиста от 2016 г. Виктор Троицки.

СОФИЯ Е ТЕНИС: Световни звезди пристигат у нас за Sofia Open

„Чувствам се прекрасно. Отпочинах добре след участието ми на Откритото първенство на Австралия. Очаквам изключително труден първи двубой срещу опитен съперник като Виктор Троицки. Надявам се, че съм готов за него. Турнирът е много силен, участниците на Sofia Open са изключителни. Очаквам да се получат много качествени двубои тази година. Тук са някои от най-актуалните млади звезди, както и опитни състезатели. Непредсказуемо е кой ще спечели титлата. Аз съм тук, за да спечеля възможно най-много мачове“, коментира Монфис.

Той е поставен под номер 7 в основната схема в София, а при успех над Троицки ще срещне във втория кръг победителя от срещата Ласло Джере – Михаил Кукушкин.

В София вече е и мениджърът на Елина Свитолина и Данийл Медведев – Стефан Гюров, който ръководи агенция Top Five Management.

„Очертава се изключително силен турнир. Очакват ни много интересни двубои. Това е добре за целия български тенис, защото в София ще видим страхотни играчи. Елина не за първи път идва в столицата ни. Тя беше тук за Турнира на шампионките на WTA преди няколко години. Елина и цялото ѝ семейство обичат София. Мисля, че тя ще бъде с баща си през седмицата. Сигурно ще подкрепя и Гаел. Елина е доста популярна сред българските фенове и вероятно ще има среща с тях", коментира Гюров.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.