Трети пореден успех за Братислав в шестия турнир от календара на българска снукър федерация

Трети пореден успех записа Братислав Кръстев в шестия турнир от календара на българска снукър федерация. На финала Брандо се справи с Георги Величков с 4:2 като това бе трети пореден финал между двамата най-добри играчи в България. Също така за Георги Величков това бе и шести финал във всички шест турнира от началото на сезона. Братислав увенча добрата си игра и със сенчъри брейк от 106 точки.

Във финалната среща Кръстев отново показа стабилна игра, като спечели два от фреймовете с добри халф-сенчъри брейкове. И все пак той допусна и някои грешки, които предоставиха шансове на Величков, но той не успя да се възползва напълно от тях.

Добре се представиха Велиан Димитров и Тома Томов от Пловдив, Деян Атанасов от Ямбол и Юлиян Петров от Кюстендил с достигането си до четвъртфинал. На полуфинал Кръстев победи Жан Лаушман с 3:1, а Величков се справи с изненадата на турнира Боян Тошев с резултат 3:0.

Другата седмица започва Европейското първенство до 18 години, а няколко дена по-късно стартират шампионатите до 21 и за мъже. Общо седем българи ще ни представят на трите шампионата.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.