Хората продължават да пресичат нерегламентирано релсите в Нови Искър

Пешеходци продължават да пресичат железопътните линии на гара „Кумарица” – Нови Искър. На същото място 13-годишно момиче получи сериозни наранявания, след като беше увлечено от въздушната струя на преминаващ влак. Детето е искало да съкрати пътя си до най-близката автобусна спирка.

От национална компания „Железопътна инфраструктура” скоростно изпълниха обещанието си да оградят спирката, заради която стотици хора пресичат релсите денем и нощем. Пешеходците обаче си отъпкват пътека около оградата и продължават по пътя си през релсите. Това се случва само на метри от кметството.

Над 3000 пешеходци са глобени за неправилно пресичане

„За съжаление продължават да го правят. Ограда на спирката е поставена от национална компания „Железопътна инфраструктура” с цел да обезопаси спирката”, казва кметът на Нови Искър – Даниела Райчева.

Преминават хора във всякаква възраст и по всяко време, въпреки че на 200 метра има модерен прелез. „Най-правилно е собствениците на трасето да обезопасят цялата линия, за да се запази живота на хората и всички жители на района, така че да не се пресича нерегламентирано", добавя Райчева.

От „Железопътна структура” са готови да започнат да проектират ограда около опасната зона. „Ще се направи ограда, плюс изграждане на видео наблюдение”, казаха от компанията.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.