Майкъл Коен представи доказателства за незаконни финансови трансакции на държавния глава

Бившият адвокат на Тръмп го нарече "расист" и "мошеник". В сензационни показания пред Конгреса Майкъл Коен представи доказателства за незаконни финансови трансакции на американския държавен глава.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК 

Майкъл Коен се е подготвял седмици наред за деня, в който ще се изправи пред сенатската комисия. Според негови приближени той бил изпълнен с гняв към президента - защото трябвало да лежи в затвора за престъпления, чиито подстрекател бил именно Тръмп. 

"Срамувам се от своята слабост и неуместна лоялност - едно от нещата, които направих за господин Тръмп в опит да го предпазя и промотирам. Срамувам се, че избрах да участвам в прикриването на нелегалните действия на господин Тръмп, вместо да слушам собствената си съвест. Срамувам се, защото знам какъв е господин Тръмп. Той е расист! Той е изнудвач! Той е измамник!", заяви Коен.

Той призна, че е платил на порнозвезда, за да потули аферата й с Тръмп. Предал на Сторми Даниелс 130 000 долара лични средства, за да прикрие връзката й с президента. Част от тях били платени, след като Тръмп вече е бил избран за държавен глава.

Лидерите на САЩ и Северна Корея ще преговарят в Ханой

По темата за руската намеса в изборите, адвокатът каза, че Тръмп е знаел, че членове на щаба му са се срещали с руски адвокати. Те обещали да очернят съперничката му на президентските избори Хилари Клинтън.

През май Коен влиза в затвора, за да излежи 3-годишна присъда за данъчни измами, лъгане под клетва и нарушаване на изборния кодекс. В Twitter Тръмп отговори, че адвокатът лъже, за да намали присъдата си.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.