Това се случва на нерегламентирано кръстовище край село Драгичево

С риск за живота си, шофьори правят обратен завой в насрещното. Това се случва на нерегламентирано кръстовище край село Драгичево. Опасната маневра предприемат водачи на леки коли, тирове, маршрутки и други превозни средства. Шофьорите използват обръщалото за снегопочистваща техника, намиращо се на границата между зоните на действие на ОПУ Перник и ОПУ София. Репортерът на "Здравей, България" Румен Бахов потърси и позицията на АПИ за абсурдното кръстовище.

Пет патрулки гонят българка, карала с 200 км/ч в Италия (СНИМКА)

"Това си е техен избор. Забранено е да се прави обратен завой и като цяло да се преминава разделителната ивица. Тук е предвидено да се монтира т.нар. разглобяема осигурителна система за пътища. Но тя ще бъде монтирана при приключване на зимното поддържане. Тук обръща нашата снегопочистваща техника, която обслужва областите Перник и София", обясни инж. Иван Василев от АПИ.

Той допълни, че има временни ограничителни съоръжения. Наредени са бализи, които същото забраняват обратното движение. "Предприели сме дейности за изграждане на временен светофар. Тук в района имаме амбиции  да се въведе интелигентна система за управление на трафика", добави той.

По думите му жителите на Драгичево имат нормален вход и изход, който е на 3 километра по-надолу, но на хората явно не им харесва. 

Още по темата гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.