Само за седмица са регистрирани 8 подобни вандалски прояви

Камъни по БДЖ. През последните две седмици зачестиха случаите на замеряния на влакове с камъни. Само за седмица са регистрирани 8 подобни вандалски прояви. Хвърлянето на камъни по влаковете може да има трагични последствия. При средна скорост на влака 65 км/ч, дори и малко камъче може да пробие стъклото и да рани човек.

Вандализъм срещу БДЖ – хвърлят камъни по влакове

„Подобни вандалски прояви се случват постоянно. Само от началото на годината имаме 12 такива. Хвърлен камък може да убие пътник, който пътува във влака. Хващали сме хора, които извършват подобни деяния. По-често това са малолетни деца. Преди седмица обаче беше задържан мъж на 29 години, който е хвърлил камък по влак”, каза в ефира на „Здравей, България” ръководителят „Безопасност“ - БДЖ “Пътнически превози“ Кирил Костадинов.

Той допълни, че когато влакът се движи, силата на камъка се удвоява. По думите му подобен вид вандализъм няма как да бъде контролиран. „Тези хора се крият, изскачат в последния момент и хвърлят камъка. Машинистът не може да реагира”, смята Кирил Костадинов.  

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.