Десетки родители искат да преместят децата си в друго училище

Ученици танцуват кючек по време на час, а учителка им ръкопляска. Не става дума за урок по музика или танци, а за час по английски.

В  час по английски, в езиковата гимназия „Свети Методий”, в  квартал „Бъкстон”, вместо да учат, осмокласници играят кючек, а учителката им по английски им ръкопляска. „Децата споделиха,че периодично се случват такива неща”, казва Даниела Капиева, родител на осмокласник. Тя е майка на осмокласничка, станала свидетел на чалга изпълнението по време на учебен час. Капиева и други родители поискали обяснение от директорката на гимназията.

„Учителката каза, че ученици от класа са я помолили, последната минута преди часа, имали повод да слушат чалга и те са пуснали музика, в края на часа, последната минута, след което в междучасието е бил самият танц”, коментира директорът Таня Трапова.

Тя поискала обяснение от учителката по английски.  Информирала детска педагогическа стая и инспектората по образование. „Смятам, че не е допустимо, поради, което съм наложила санкция „забележка ” на учителката”, казва още Трапова.

Кои са младежите, танцували кючек в училище?

След като клипът бил заснет, една от осмокласничките получила обидни и заплашителни съобщения във Viber. Според Даниела Капиева те са написани от госпожа Чолакова, която се вижда на клипа как ръкопляска и подкрепя девойките, които танцуват.  „Трябва да се направи проверка, за да видим дали наистина учителката го е писала.  Ако се окаже вярно, учителката ще си понесе съответната санкция”, коментира Таня Трапова.

Възможно е да бъде уволнена. От инспектората по образование също са започнали проверка. „Изискан е доклад от директора. Ще се изясняват факти, всичко ще се проследи много внимателно. Всичко е в интерес на учениците. Не трябва да се допуска такова поведение”, заяви Георги Пашов – експерт в инспектората по образование.

От инспектората ще проверяват и другите твърдения на родителите за пропускане на часове. Ако ръководството на училището не бъде сменено и родителите са категорични, че ще преместят децата си.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.