Втори ден Бисер Лазов говори пред съда

Приятелство и предателство в основата на делото за фалита на КТБ. Това стана ясно след поредното изслушване на основния свидетел – счетоводителя Бисер Лазов. След тайна среща във Виена, три дни след фалита на банката, Бисер Лазов разбрал, че Цветан Василев няма да застане зад служителите си и затова отишъл директно в прокуратурата. 

Само за няколко часа Лазов се превърнал от дясна ръка на банкера Василев в най-сериозното прокурорско оръжие срещу него. От разказа му става ясно, че се е почувствал се предаден. 

„Василев предаде всички хора, като абдикира и каза: „Мен не ме интересува”. Това е все едно Иисус да привлече апостолите си, те да вървят с него и, когато стане напечено, той да не отиде на кръста, да не извърви пътя”, заяви Бисер Лазов.

Затова той се обърнал срещу Цветан Василев и станал свидетел. Хората от ръководството на КТБ пък не се почувствали предадени. Те са сред подсъдимите.

„Да ме виждате да се пържа? Доста мазнинка имам още да свалям. Аз съм аристократ по душа, за апостол - не знам.. Пази Боже”, каза бившият изпълнителен директор на КТБ Илия Зафиров.

„Целия живец съм си дал за Василев, нямам неизпълнена задача”, категоричен е Лазов.

Нещата се променили след една тайна среща във Виена, едва три дни след фалита на банката.

„Тогава Василев ми каза, че няма намерение да се върне. Тогава каза нещо, което ми срина живота”, каза още Лазов.

Основният свидетел по делото „КТБ” назова политик, който ходил в банката

Историята на свидетеля беше прекратена, за да не се провали делото с журналистически въпроси. Бисер Лазов не успя да разкаже и кои политици е виждал в кабинета на Цветан Василев през годините. Успя да спомене само един - този, когото никога не е виждал. 

„Никога не съм виждал в неговия кабинет или в банката Пеевски", каза Лазов. И допълни, че по негово мнение Василев и Пеевски не са имали приятелски или бизнес отношения.

Как е фалирала банка КТБ – разказа на счетоводителя Лазов очакваме в третия ден на изслушването му – 16 април.

„Това ще е процесът на метаморфозите, мечтите и преражданията”, заяви адвокатът на Цветан Василев - Христо Ботев.

Още по темата гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.