За внасянето им в системите на самолетите ще бъде необходим само един час

Американската компания „ Боинг” представи пред медиите и експерти промените в своите самолети "737 Макс", предаде БТА.

Преразглеждат лиценза на самолетите "Боинг 737 Макс"

На пресконференция в град Рентън, щата Вашингтон, представител на компанията обеща тя да направи всичко, за да не се случват никога повече катастрофи, като тази в Етиопия. При нея загинаха 346 души. Промените дават на пилотите повече възможности да заобиколят системата за контрол на полетите, обвинявана за разбиването на самолети на индонезийската авиокомпания „Lion AIr” и на Етиопските авиолинии, съответно през октомври миналата година и по-рано този месец. Освен това ще бъде подобрено обучението на екипажите, за да познават по-добре начина на функциониране на системата.

Обновяват софтуера на „Боинг 737 Макс 8“ до края на месеца

„Първоначалният вариант на системата е бил подложен на стотици часове анализи и тестове и одобрен от Федералното авиационно управление на САЩ”, подчертаха от ”Боинг”. 
Прилики при двете авиокатастрофи поставиха под съмнение работата на управлението, припомня Франс прес.

"Боинг" спира доставките на самолети от модела "737 Макс 8"

За внасяне на промените в системите на самолетите ще бъде необходим само един час. Освен това, всички самолети от линията "737 Макс" ще бъдат оборудвани безплатно със светлинен сигнал, предупреждаващ за неизправности в системата за контрол на полетите. Досега това беше допълнителна екстра, която се инсталираше срещу заплащане.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.