Темата коментират политически анализатор и социолог

„Корупцията е проблем в България. Този, който се е захванал с нея, е потънал и не е могъл да се справи. Картата на корупцията включва целия свят, с изключение на Северна Америка и Северна Европа. Всичко свети от корупционна червена светлина. Проблемът е много трудно разрешим. Това, което виждаме, е отвратително. В последните дни всеки се опитва да спечели дивидент от това да наплюе другия”, каза в ефира на „Здравей, България” политическият анализатор проф. Антоанета Христова. Тя допълни, че нито една политическа сила не предлага решение на ситуацията и това намалява доверието на гражданите.  

Гърневски: Групата на ГЕРБ в НС е единна и силна

„Скандалът с апартаментите избухна заради доходите. В тях е проблемът. Затова обществото е толкова разярено, защото това се повтаря от години. От морална гледна точка премиерът е прав да иска тези оставки”, заяви социологът Кънчо Стойчев.

Делян Добрев подава оставка като народен представител

По думите на Христова реакцията не е срещу Цветанов, а е срещу всичко, което се случва след 1990 г. „На обществото му дойде до гуша да знае, че нещо се случва, а да не се предприема нищо. Отговорността е на тези, които разрешиха на някои хора да им бъдат раздавани разни неща и да бъдат нарушавани законите”, каза още Христова. Според нея трябва да има постоянни проверки на доходите им, за да не се стига до подобни ситуации. По думите й Борисов е постъпил много добре. 

Има ли политически щети след "Апартаментгейт"?

„Политическата дейност е важна и отговорна. Хубаво е те да са високоплатени, но сега възникнаха въпросите откъде са всички тези доходи и лукс. Няма нищо неморално да имаш много апартаменти, ако си изкарал честно средства и си платил данъците”, смята Кънчо Стойчев.

Повече по темата гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.